Concert met mannenkoor ASAF in Dedemsvaart

Zaterdagavond, 30 maart mochten wij als koor op naar Dedemsvaart voor het tweede uitwisselingsconcert met Chr. Mannenkoor Asaf.

Hoe komt een bijzondere uitwisseling als deze tot stand? Eigenlijk heel simpel, een vader bij het ene koor en een dochter bij het andere koor hadden samen dit plan. De uitwerking hiervan was een uniek concert met verschillende genres maar bovenal het gezamenlijke doel te zingen over onze Vader.

Wij hebben gezongen in het kerkcentrum “De Antenne” , de opkomst was groot. Na de eerste samenzang mochten Living Water onder leiding van onze dirigent Richard Schoonhoven en begeleiding van pianist Rik Jan Schilder openen met de liederen: “All Arise” , laten we samen opstaan voor Hem! en “Pak maar mijn hand”, een poplied wat ook zeker vertaald kan worden naar het geloof, de Heer reikt zijn hand uit naar ons, we hoeven niet als enige de wereld te dragen. Hierna volgde weer een samenzang.

Asaf zong hierop 3 prachtige liederen, onder begeleiding van organist Ronald IJmker en  dirigent Peter Bos; “Nader mijn God bij U”, “ Sanctus” en Wat de toekomst brengen mogen”. 

bron: wijZijn.tv (YouTube)

Na een muzikaal intermezzo  van organist Ronald IJmker en Leon Koppelman op de panfluit, heeft Living Water, met medewerking van Leon Koppelman op de panfluit, het lied “Oceans” gezongen. Ons koor zong vervolgens “Dessert Song” en als afsluiter “Because He lives”. Omdat Hij leeft kan ik het leven aan, ik weet dat hij mijn leven en toekomst in zijn handen draagt.

Na een tweede samenzang was het Asaf die de volgende drie liederen ten gehore bracht met de nummers “Op die heuvel daarginds”, Were you there” en Christus is waarlijk opgestaan”.

Gezamenlijk sloten we af met een samenzang. Dit unieke concert is een heerlijke avond geworden, waarin wij met veel plezier en vooral tot eer van Onze Vader heerlijk hebben gezongen.