De dirigent

Jan Bode

Na bijna 10 jaar ‘weer terug op het oude nest’, kan ik wel zeggen nu ik dit schrijf. 

Na precies 10 jaar Living Water, dacht ik dat het goed zou zijn om naast mijn andere grote koor Reflection uit Tollebeek, eens wat anders te doen. Nooit kunnen denken dat ik na een paar maanden gebeld werd door een koor uit Zwartsluis; hemelsbreed slechts 2 km van Genemuiden denk ik. Daar ben ik in gestapt, maar na 7 jaar ben ik daar noodgedwongen gestopt en bleef ik weer met 1 koor over. 

Ondertussen bleef ik de weg naar Genemuiden wel vinden. Ik heb daar wat koorvrienden uit mijn dirigeerperiode aan over gehouden en de geluidsman van Reflection, Arend van Dijk, woont er ook. Doordat er een aantal leden van Living Water ook naar Tollebeek kwamen om te zingen, bleef ik op de hoogte van het koor in Genemuiden. Hier kwam toen ook de vraag vandaan of ik nog wel eens terug zou willen naar Living Water. Ik zei meteen enthousiast: “Ja, tuurlijk!”  

Na een goed gesprek dit voorjaar met het bestuur, de stap weer genomen, en ik heb er tot nu toe nog geen dag spijt gehad. Heerlijk om ze weer te horen zingen. Een ding staat vast: door de vele wisselingen van dirigenten heeft het koor nooit in kwaliteit ingeboet gelukkig. Het koor heeft nog steeds die mooie warme sound, en daar geniet ik elke week weer van. 

Ik hoop nog lang te mogen dirigeren bij Living Water en dat we weer mogen doorgroeien in kwaliteit en enthousiasme. In elk geval weer voor 10 jaar! 

Groeten, Jan Bode