Geschiedenis – Periode Willem Voogd

In 1988 werd door de kerkenraad van de Gereformeerde kerk te Genemuiden het idee geopperd om, tijdens de afscheidsdienst van ds. Wijnbeek, iets te gaan doen met een eenmalig samen te stellen koor. Dit samengestelde koor, bestaande uit een groep enthousiaste gemeenteleden en leden van de toen nog actieve gospelgroep ‘Shalom’, zijn een aantal keren bij elkaar gekomen om te oefenen. De groep stond toen onder leiding van Willem Voogd. Na een aantal weken te hebben geoefend en uiteindelijk een succesvolle afscheidsdienst te hebben verzorgd was de tijd rijp om een koor te gaan oprichten.

Living Water is vanaf april 1988 een zelfstandig interkerkelijk koor geworden onderleiding van Willem Voogd en de muzikale begeleiding werd verzorgd door Roland Pleizier (piano), Sigrid Visserman (dwarsfluit) en Hiske Beens (drum).

Een bestuur werd opgericht en de vereniging Living Water kon beginnen met de wekelijkse repetities in de Gereformeerde Kerk te Genemuiden.

Na een jaar lang te hebben geoefend had Living Water haar eerste optreden op 9 april 1989.

Dit optreden was, voor eigen publiek, in een jeugddienst van de Gereformeerde kerk in Genemuiden. De generale repetitie voor dit optreden werd in het bejaardentehuis in Hasselt gehouden, de zenuwen moest men eerst de baas worden.

Vele optredens volgden en het eerste lustrum werd gevierd in 1993.

Willem Voogd is tot februari 1995 onze dirigent geweest en daarna verhuist naar Wanneperveen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *