Dirigent Jan Bode vertrekt bij Living Water

Eind 2012 zal Jan Bode, dirigent van de bekende Genemuider gospelgroep “ Living Water” dit koor verlaten.

Op 1 januari 2003 heeft hij het bekende stokje in de hand genomen om “Living Water” naar een ander en hoger niveau te brengen. Op een geheel eigen wijze met de nodige accenten kreeg hij het gedaan dat de groep twee fantastische CD’s heeft gemaakt. In 2006 “Tell the World” en in 2011 de opvolger “Coming Home”.

Op een eigen wijze omdat Jan met betrekking tot de muziekstukken op de CD koos voor studio ingespeelde stukken met en door professionals, om zo te komen tot een optimaal product. Ook de koorpartijen werden bijna letterlijk per stem opgenomen om ook zo een juiste mix te kunnen vinden voor het eindproduct.

Op zijn eigen manier getuigde hij ook van de enige Heer die wij als koor mogen loven en prijzen en bracht dat vaak weer naar voren tijdens de repetitieavonden en optredens. Tijdens deze optredens nam Jan ook met regelmaat de microfoon in de hand om de gemeenteleden aan te sporen om mee te zingen.

In deze periode viel ook nog een ander feest van de groep. Met het thema “United together” werd het 20 jarig jubileum van de gospelgroep op een muzikale wijze gevierd.

Na bijna 10 jaar op inspirerende wijze werkzaam te zijn geweest, zal Jan Bode, afscheid nemen met een schitterend sluitstuk. De musical/oratorium EXPERIENCING GOD zal door het koor onder zijn leiding te horen zijn op vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober 2012.

Nu Jan Bode te kennen heeft gegeven dat zijn vertrek aanstaande is, ligt er voor het koor een opdracht en een uitdaging om een andere muzikale leider te gaan zoeken. www.livingwater.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *