Sing-In Forza4Sam

Afgelopen zondagavond 27 mei 2018 hebben we onze muzikale medewerking verleend aan een fantastische dienst, een “Singin” in de gereformeerde kerk in Genemuiden waarin gecollecteerd werd voor de stichting Forza4sam. Een stichting die zich inzet voor onderzoek naar stofwisselingsziekten.

We werden begeleid door de band van Maaike Brouwer, die samen met haar band ook prachtige nummers ten gehore bracht. Maaike is de dochter van een koorlid. In hun familie zijn helaas 2 jonge kinderen overleden aan deze nare nog ongeneeslijke ziekte.

De dienst had als thema “aangevochten leven”. Voorganger Ds Postma benoemde dat vechten alles te maken heeft met geloof. Er is strijd in de wereld. Het leven wordt geregeld aangevochten. Onze tranen, zijn ook Jezus tranen. Hoe gebroken het leven ook is, als we zingen gebeurt er wat. Zingen is strijden. Ook al wordt je leven aangevochten en valt het af en toe niet mee en krijg je geen antwoord op de vraag “Waarom”; weet dat de kracht van de liefde van God ook voor jou bedoeld is en er eens een nieuw leven komt dat niet meer aangevochten zal worden. Zingen is een prachtig hulpmiddel om te strijden tegen onrecht en pijn in de wereld. “How great is our God”. Dit nummer zetten we in na de preek.

Andere liederen die we zongen onderstreepten een boodschap die we uit wilden dragen. Zingen over de hoogtes en de dieptes in ons leven. Zingen als medicijn tegen ons aangevochten leven. Vol energie verlieten we de kerk en hopen dat we met ons zingen mensen geraakt hebben en kracht mochten geven.

Wie kleurt de zon
Awesome God
How great is our God
Als het leven soms pijn doet (Versie Reni en Elisa Krijgsman)
De kracht van uw liefde
Tienduizend redenen
God maakt vrij
My lighthouse

Volg deze link om de hele dienst nog eens beluisteren!