Nieuwe dirigent – Harry Stijf

Harrie Stijf werd geboren op 3 maart 1979 te Wapenveld. Hier woont hij inmiddels weer, sinds een jaar of 8. Samen met zijn vrouw Annemarie hebben ze 5 prachtige dochters en wonen ze heerlijk met ruimte en (muzikale) mogelijkheden.

Op 13-jarige leeftijd is hij (pas) begonnen met pianolessen (van Wim Gijssendorffer) en meteen ook meegenomen als begeleider van diverse koren. In de loop van de jaren heeft hij het vak als pianist en die van dirigent vanuit de praktijk geleerd van Jan Broekhuis. Hij heeft aan het Conservatorium in Enschede gestudeerd en vervolgens heeft hij dit vervolgd via de Schumann Academie. Inmiddels is hij al jarenlang werkzaam als dirigent, pianist, maar ook als bandleider, componist en arrangeur. Als hoogtepunten heeft hij een Kerstproject geschreven (Kom bij ons), twee solo-CD’s opgenomen (Zo is het beloofd en Hoop(vol) vertrouwen) en een koorproject over Petrus (Volg (je) Hem?!). Momenteel is Harrie verbonden aan meerdere koren en wordt hij veel gevraagd als pianist met (koor)concerten. Buiten de muziek om werkt hij in het onderwijs als docent en als onderwijscoach voor Maandag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *